Buurten met erfgoed: projectmatig samenwerken met secundair onderwijs

Startdag Buurten met erfgoed in Houthalen. Foto: Poli Roumeliotis

De methode Buurten met erfgoed wordt al enkele jaren succesvol toegepast in het lager onderwijs. In de schooljaren ’19-’20 en ’20-’21 startten ook een aantal piloottrajecten in het secundair onderwijs. En met succes! Tijdens een presentatiemoment op 22 september leert u meer over de ervaringen van de betrokken erfgoedwerkers en secundaire scholen.

Buurten met erfgoed

Buurten met erfgoed is een werkwijze die erfgoedorganisaties helpt om leerlingen tijdens diverse lesactiviteiten te laten kennismaken met het erfgoed in de omgeving van de school. In een Buurten met erfgoed-traject komen zowel (lokale) erfgoedorganisaties als leerkrachten een schooljaar lang samen om gezamenlijk een of meerdere lesactiviteit(en) uit te werken. De koppeling van erfgoed aan leerdoelen en lesinhoud staat daarbij voorop.

Bent u een erfgoedmedewerker en bent u op zoek naar tips en nieuwe manieren van samenwerking met het secundair onderwijs? Of wilt u Buurten met erfgoed opstarten of voortzetten in uw eigen gemeente, stad of regio? Kom dan naar het presentatiemoment. Deelnemen kan gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Lees meer en schrijf nu in!

Foto: Startdag Buurten met erfgoed in Houthalen. Foto - Poli Roumeliotis

Hildegarde Van Genechten