Info- en schrijfsessie over de Brexit Adjustment Reserve

London, Big Ben. Foto: David Mark via Pixabay

Zoekt u naar mogelijkheden om de banden met het Verenigd Koninkrijk terug aan te halen? Wil u snel en efficiënt uw project op de rails zetten met behulp van Europese financiering? Kom dan op 3 maart mee aan uw dossier werken tijdens onze BAR info- en schrijfsessie in Gent!

Tijdens deze sessie krijgt u informatie over de EU-subsidie Brexit Adjustment Reserve (BAR), een tijdelijke, Europese subsidielijn die de nadelige gevolgen van de uitstap van het Verenigd Koninkrijk (VK) wil beperken en de toekomstige samenwerking en relaties met het VK wil verbeteren. Ook actoren uit de culturele en creatieve sector kunnen aanspraak maken op deze middelen.

Ervaart u ook nadelen sinds de uitstap van het VK uit de Europese Unie? Een voorbeeld: er komen veel minder bezoekers uit het VK naar uw museum. U kunt beroep doen op de BAR om − bijvoorbeeld − een promotiecampagne op te zetten in het VK.

Wat mag u verwachten?

Tijdens de BAR info- en schrijfsessie krijgt u kort nog eens alle informatie over de BAR-middelen mee. Daarna volgt een praktisch luik waarbij u samen met experten van VLAIO, het Departement CJM, Circuscentrum, Kunstenpunt, VI.BE, FARO en Cultuurloket aan uw projectdossier kunt schrijven.

Bent u niet zeker of uw projectidee in aanmerking komt voor een subsidie uit de BAR? Ook hiermee helpen de BAR-experten u graag verder! Tijdens de dag kunt u advies vragen over uw projectidee, de uitvoering ervan en de financieringsmogelijkheden die de BAR biedt. Op voorhand kunt u hier al meer te weten komen over de voorwaarden om ondersteuning via de BAR aan te vragen.

U kunt zelfs al op het einde van de dag een eerste aanvraag indienen in het e-loket van VLAIO. Zo kunt u al projectkosten maken en bent u er zeker van dat uw project goed op de rails staat. Neem dus zeker uw laptop mee.

Programma:

  • 9.30 uur: Inleiding door Myrthe Pieniakowski (Departement Cultuur, Jeugd en Media)
  • 9.35 uur: Infosessie BAR-middelen door Alexander De Graeve (VLAIO)
  • 10.00 uur: Schrijfsessie
  • 12.30 uur: Einde

Praktisch

  • Vrijdag 3 maart 2023 van 9.30 tot 12.30 uur.
  • Virginie Lovelinggebouw (VAC Gent), lokaal Jan Hyoens 21.03, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent (vlakbij het NMBS-station Gent-Sint-Pieters)
  • Deelnemen is gratis, maar u moet wel vooraf inschrijven. Dat kan tot uiterlijk 27 februari via deze link. Wacht niet te lang met inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt.
  • Voor vragen kunt u terecht bij Myrthe Pieniakowski.

 

Foto: David Mark via Pixabay

Henrike Radermacher