Week van de vrijwilliger: doet uw erfgoedorganisatie mee?

Thank you! Foto: Ryan McGuire via Pixabay

Van 27 februari tot 7 maart 2021 is het opnieuw de Week van de Vrijwilliger. Een mooie gelegenheid om ook alle erfgoedvrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Want ook voor de cultureel-erfgoedsector zijn vrijwilligers levensbelangrijk.

Op www.vrijwilligersweek.be vindt u heel wat documenten en e-cards om uw vrijwilligers te bedanken. U kunt er ook een toolbox downloaden, een document boordevol tips en inspiratie om uw vrijwilligers te bedanken en te waarderen. De coördinatie van deze week is in handen van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk.

In het kader van deze week organiseert het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk een reeks webinars, helemaal in het teken van de impact van de coronacrisis op het vrijwilligerswerk. Deze webinars zijn een unieke kans om over het muurtje te kijken, want ook inzichten en praktijken uit andere sectoren komen aan bod. Ondergetekende zal er ook een online intervisie begeleiden, over het behoud van vrijwilligers in coronatijden. Deze intervisie is inmiddels volzet, maar voor het inleidende programma kunt u zich nog steeds inschrijven.

Het volledige programma kunt u hier raadplegen.

Foto: Ryan McGuire via Pixabay

Gregory Vercauteren