Presentaties derde publieksmoment Cultuurforum online

Cultuurforum 2020

Op 1 juni vond de derde editie van het Cultuurforum plaats in Turnhout. Deze derde bijeenkomst ging opnieuw dieper in op de ‘doorbraken’ zoals die op het eerste publieksmoment van het Cultuurforum in 2010 werden geformuleerd. De presentaties kunt u nu raadplegen op de website van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Lone Leth Larsen, departementshoofd Cultuur van de stad Kolding in Denemarken en voormalig directrice van het Deens Cultureel Instituut in Brussel, opende de dag met een reflectie over de verschillende thema’s vanuit een Deens én een internationaal perspectief. Daarna werd zowel in de voor- als in de namiddag in kleinere groepen gedebatteerd over initiatieven in het kader van de zeven strategische doelstellingen uit de beleidsnota van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Het Cultuurforum werd voor het eerst georganiseerd in 2010. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege wilde toen met dit initiatief de brede cultuursector de kans geven om de doelstellingen van de Beleidsnota Cultuur 2009-2014 verder in te vullen en het cultuurbeleid voor Vlaanderen in 2020 uit te tekenen.

Gregory Vercauteren