‘Lokale Helden’. Lokaal muzikaal talent ontmoet efgoed

Lokaal muzikaal talent ontmoet erfgoed

Op vrijdag 27 april 2018 vindt in 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten de derde editie van Lokale Helden plaats. Overal in Vlaanderen zetten unieke locaties en lokale erfgoedsites hun deuren wagenwijd open voor lokaal muzikaal talent.

Onder impuls van Poppunt geven artiesten op één dag maar liefst 1.050 optredens op 390 podia in hun buurt. In die zin is Lokale Helden zonder meer ’s lands grootste muziekevenement, en een uitgelezen kans voor iedereen om lokaal talent te ontdekken.

Unieke locaties om de hoek

Lokale helden vallen op 27 april vaak te bewonderen op uitzonderlijke plaatsen. Opnieuw zijn er diverse erfgoedlocaties die hun deuren openzwieren voor muzikaal talent. Het Sportimonium bijvoorbeeld opent op vrijdagavond speciaal zijn deuren en biedt twee podia aan. Ditmaal dus geen sporthelden, maar wel muzikale helden die er een podium krijgen.

Maar ook op andere erfgoedlocaties vallen er vrijdag lokale helden te spotten. In Halle staat Lokale Helden voor pure, akoestische concerten en dansperformances in een ontwijde Paterskerk. Lokale Helden Leuven organiseert dan weer een groots event met lokale bands en dj’s. Op de oude stelplaatsen van De Lijn en in Puurs wordt eenmalig muziek op rails gemaakt, in een authentieke stoomtrein. In de Mechelse Sint-Romboutstoren worden de beiaardklokken bespeeld. In de oude Antwerpse slachthuizen treden zelfs metalbands op.

Het is duidelijk: overal in Vlaanderen zetten unieke locaties hun deuren wagenwijd open voor lokaal muzikaal talent. Haast onder elke kerktoren valt wel wat te ontdekken.

Ontdek de initiatieven in uw buurt en ondersteun op 27 april mee lokaal talent.

Gregory Vercauteren