Internationale dag van het Vrijwilligerswerk. Een welgemeende dankjewel!

Op 5 december was het de Internationale Dag van de Vrijwilliger. Dat was een mooie kans om nog eens stil te staan bij het onschatbare werk van de vele vrijwilligers in onze sector. Net zoals vorig jaar heeft FARO ook meegewerkt aan deze dag.

Bijna 13 procent van de Belgen engageert zich als vrijwilliger. Deze vrijwilligers laten zich opmerken in talrijke sectoren: welzijn, sport, jeugd … en uiteraard ook erfgoed. Bij erfgoedvrijwilligers denken we aan de vele actieve leden en bestuursleden van erfgoedverenigingen, maar evengoed aan duizenden vrijwilligers die zich inzetten in erfgoedinstellingen zoals musea, archieven, erfgoedcellen of erfgoedbibliotheken.

Op 5 december zetten we al deze vrijwilligers graag in de kijker. Op een speciale blogspot verzamelde het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk zoveel mogelijk acties van organisaties, lokale besturen en andere initiatieven die het vrijwilligerswerk promoten en ondersteunen.

Ook FARO werkte mee. Voor deze Internationale Dag stuurden we drie blogberichten in om het belang van het vrijwilligerswerk voor de cultureel-erfgoedsector nog eens onder de aandacht te brengen:


Het is duidelijk: vrijwilligerswerk is voor de cultureel-erfgoedsector onschatbaar en onbetaalbaar. Als steunpunt zijn we ons hiervan bewust. Een welgemeende dankjewel voor al jullie inzet!

Gregory Vercauteren