Gezocht: praktijkvoorbeelden over de Tweede Wereldoorlog

De SS Fort Cataraqui in de haven van Antwerpen

Op 7 mei 2018 organiseren we de studiedag Van bezetting tot bevrijding: hoe maak ik een lokaal project over WO II? Deze studiedag heeft een dubbel doel. In de eerste plaats krijgt u antwoorden op uw specifieke vragen. Hiervoor kunt u een beroep doen op een panel van diverse experten. In de tweede plaats wil deze studiedag erfgoedwerkers samenbrengen met plannen rond de Tweede Wereldoorlog. Want het delen van ervaringen en kennis leidt tot nieuwe inzichten.

Voor deze studiedag zijn we op zoek naar praktijkvoorbeelden. Heeft u in het verleden een lokaal WOII-project uitgewerkt dat best gezien mocht worden? Bent u bereid om ervaringen te delen? Signaleer het ons. En geef ook aan waarom dat volgens u een interessant voorbeeld is. Misschien komt uw project dan wel aan bod op de studiedag die we op 7 mei organiseren.

De studiedag is een initiatief van: CegeSoma (Rijksarchief), Dienst Archief Oorlogsslachtoffers (Rijksarchief), Rijksarchief, War Heritage Institute, het Instituut voor Publieksgeschiedenis, Heemkunde Vlaanderen en FARO.

Contact: gregory.vercauteren@faro.be of 02 213 10 72. Inschrijven voor de studiedag kan via deze link.

Foto: Lossen van het schip SS Fort Cataraqui in de haven van Antwerpen op 30 november 1944. Publiek domein via Wikimedia Commons.

Gregory Vercauteren