Wat doet FARO tegen de verdere verspreiding van het COVID-19 virus?

FARO neemt de nodige preventieve maatregelen om onze activiteiten en dienstverlening veilig te laten verlopen. Consulteer ook onze pagina met informatie over het COVID-19-virus.

Het FARO-team werkt de komende weken hoofdzakelijk van thuis uit. U kan onze medewerkers steeds bereiken via e-mail of telefoon. Via onze contactpagina vindt u de contactgegevens.

Vormingen, studiedagen en workshops

FARO annuleert alle eigen vormingsactiviteiten tot 30 juni 2020. We zullen als alternatief enkele webinars aanbieden, die we in onze kalender en nieuwsbrief zullen opnemen. Bent u ingeschreven voor een van deze momenten tijdens deze periode? Dan krijgt u hierover nog persoonlijk bericht. 

Heeft u vragen over een vorming waarvoor u zich inschreef? Neem dan contact op met de organisator van uw vorming, of stuur een bericht naar info@faro.be

Voor alle informatie over de mogelijke annulatie van vormingsactiviteiten door derden die in onze kalender staan, verwijzen we naar de informatiekanalen van deze organisaties. 

Andere diensten FARO

FARO-bibliotheek

De FARO-bibliotheek blijft gesloten tot nader order. Achter de schermen blijven we echter wel voor u aan het werk. Vanaf 18 mei kunnen we u zo toch een beperkte dienstverlening aanbieden:

 • Afhaalpunt uitleen: enkel op dinsdag, na afspraak tussen 10.00 en 15.00 uur.
  • Via e-mail (bibliotheek@faro.be) kunt u maximum 5 materialen aanvragen. De volledige FARO-catalogus vindt u online via https://limo.libis.be/FARO.
  • Boeken die uiterlijk op vrijdag worden aangevraagd, worden de daaropvolgende dinsdag op een stipt afhaalmoment voor u klaargelegd. U ontvangt daarover van ons een e-mail.
  • Het afhaalmoment dient strikt gerespecteerd te worden. Pakketten die op het vastgelegde afhaalmoment niet zijn afgehaald, worden geannuleerd.
  • Bij het voorbereiden en afhalen van pakketten volgen we strikt de maatregelen rond handhygiëne, social distancing en privacy.
    
 • Materialen inleveren: enkel op dinsdag, na afspraak tussen 10.00 en 15.00 uur.
  • Via e-mail (bibliotheek@faro.be) kunt u een afspraak maken om materialen weer in te leveren.
  • Afspraken die uiterlijk op vrijdag worden aangevraagd, kunnen de daaropvolgende dinsdag worden uitgevoerd.
  • Het afgesproken moment dient strikt gerespecteerd te worden.
  • We volgen steeds strikt de maatregelen rond handhygiëne, social distancing en privacy.
    
 • Om uitleentermijnen te verlengen, stuurt u een e-mail naar bibliotheek@faro.be. Op dit e-mailadres kunt u ook steeds terecht voor vragen of bijkomende inlichtingen. Aarzel niet ons te contacteren!

De Uitleendienst

Wenst u een afspraak voor het afhalen of terugbrengen van uitleenmateriaal in een van de uitleenpunten? Of kreeg u bericht dat het uitleenpunt gesloten is? Contacteer ons dan via e-mail op uitleendienst@faro.be en plaats het uitleenpunt in CC. Wij controleren of er overlap is met andere aanvragen. Zo niet, is er geen enkel probleem om uw ontlening een maand te verlengen. Zo ja, dan zoeken we een passende oplossing voor alle betrokkenen. 

Erfgoeddag

Erfgoeddag, normaal gezien op zaterdag 25 en zondag 26 april, kon dit jaar niet doorgaan. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers waren te groot. Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie, in het teken van ‘De Nacht’, niet tevergeefs. De cultureel-erfgoedsector wordt uitgenodigd om in 2021 opnieuw iets te organiseren dat past binnen dit thema. Volgend jaar vindt het evenement plaats op 24 en 25 april. Meer informatie leest u in dit bericht.

Een laatste tip? Hou de FARO-website in de gaten: via dit kanaal delen we alle relevante info. Als u nog vragen heeft kan u eveneens terecht op info@faro.be

Informatie Covid-19

Op de website Informatie Covid-19 bundelt het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid alle informatie die voor de sector interessant kan zijn in het kader van het COVID-19 virus. Deze website wordt dagelijks up-to-date gehouden.

Dank voor uw begrip,
Het FARO-team

Faro