Collegagroepen communicatie: aanbod najaar '23

Ouderwetse vaste telefoon, door Elena Koycheva via Unsplash

Het is intussen een beproefd recept: collega’s delen open en genereus hun kennis, ervaringen en expertise over een bepaald communicatievraagstuk en gaan hierover in gesprek met de groep. Want samen weten we meer.
 
Wat staat er dit najaar op de agenda? 

Communicatiebeleidsplan in de praktijk

U schreef een communicatiebeleidsplan. Bloed, zweet en tranen heeft het u gekost, maar het ligt er toch maar. In deze collegagroep willen we het hebben over de implementatie ervan. Hoe loopt de vertaalslag naar de praktijk? Hoe evalueert u en hoe stuurt u bij? Hoe houdt u het plan on top of mind? Over deze en andere vragen willen we het hebben.

Artificial Intelligence

‘AI-tools voor contentcreatie’, ‘Hoe haal je meer uit het werken met AI? Vier praktische tips’, ‘ChatGPT: op het einde is iedereen sprakeloos’ En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. U merkte het vast ook al, de artikels over AI, en hoe u het inzet in uw communicatiepraktijk, zijn niet meer bij te houden. Hoe zet u AI in in uw communicatiepraktijk? Maakt het zijn vele beloftes waar? Hoe meet u het effect en de impact?  

Meten is weten: analyse van uw website

Ook op het vlak van website-analyses volgen de veranderingen elkaar razendsnel op. Bovendien kan het een enorm complex verhaal worden. Hoe ver gaat u in het analyseren van het verkeer op uw website? Welke parameters houdt u heel erg in de gaten, welke laat u eerder links liggen? En als u de cijfertjes op een rij hebt: wat doet u ermee?

Visual branding

In navolging van de collegagroep over vormgeving met Pieter Willems (Pjotr) van 26 mei jongstleden: hoe zet u uw organisatie visueel in de markt? Hoe sluit uw visuele identiteit aan bij uw tone of voice? Welke beproefde vuistregels hanteert u bij het ontwerpen van een affiche, flyer, brochure, etc? Recent veranderde FARO van huisstijl, wij delen alvast graag hoe we dit traject hebben doorlopen. En geen nood wanneer u niet aanwezig was bij de sessie met Pieter, u kunt met een gerust hart aansluiten.

Deelt u graag uw ervaring?

Deelt u graag uw ervaring over een (of meerdere) van bovenstaande onderwerpen? Of popelt u om uw ervaring te delen over een ander, maar daarom niet minder interessant topic? We horen het graag! Laat het weten aan Elien via elien.doesselaere@faro.be.

Afbeelding: Elena Koycheva via Unsplash

Elien Doesselaere