Verslag collegagroep digitale collectieregistratie

Collegagroep digitale collectieregistratie. Foto: (c) FARO

Op 18 juni kwam de collegagroep digitale collectieregistratie voor de tweede keer samen bij FARO. 

In de voormiddag stonden twee workshops op het programma. In het projectmanagementcafé wisselden we ervaringen uit over samenwerken met ICT- / digitaliseringsbedrijven, bijzonderheden bij het uitbesteden van digitaliseringswerk en hoe u een project kunt uitvoeren binnen een beperkte tijdsvork.   

In de tweede workshop gaf Henk Vanstappen (DATABLE) een presentatie over hoe u data kunt opschonen in Adlib. Daarna gaf Olivier van D'Huynslager (Design museum Gent) een praktijkvoorbeeld over hoe u data kunt opschonen met Open Refine.

Na de lunch maakte Livia Snauwaert (Departement CJM) ons online wegwijs in digitale collectieregistratie. Daarna toonde Bert Lemmens (PACKED) de CEST-wiki en hoe u hierop documentatie kunt plaatsen. We sloten de dag af met een groepsgesprek rond registratie met vrijwilligers met moderator Wouter Lammens (Departement CJM).

Volgende afspraak

De volgende bijeenkomst van de collegagroep is op maandag 9 september bij FARO. De collegagroep is een initiatief van FARO, VIAA / PACKED en het departement CJM en heeft tot doel uitwisseling, intervisie en coaching te geven bij de projecten van de inhaalbeweging digitale collectieregistratie. De collegagroep staat ook open voor collega's uit de cultureel-erfgoedsector zonder lopend project. 

Foto: (c) FARO

Bram Wiercx