Presentaties collegagroep 'Digitale collectieregistratie'

Een visualisatie van de beeldbank van Het Utrechts Archief toont welke straten in de beeldbank worden afgebeeld en hoe vaak.

Op 18 oktober kwam de collegagroep 'Digitale collectieregistratie' na heel wat digitale bijeenkomsten nog eens fysiek samen. Op het programma: de pitch van vier projecten van de derde en laatste ronde van de inhaalbeweging digitale collectieregistratie. Daarna deelde Musea Brugge zijn ervaringen met crowdsourcen in het Verrijk de kijk-project. Na de lunch was het tijd voor twee workshops: een over de OSLO-standaard voor cultureel erfgoed door Digitaal Vlaanderen en een tweede over collecties verbinden met plaatsen door GentCDH.

Presentaties

Op donderdag 31 maart volgt er een nieuwe bijeenkomst van de collegagroep.

De collegagroep is een initiatief van FARO, meemoo en het Departement CJM en heeft tot doel uitwisseling, intervisie en coaching te geven bij de projecten van de inhaalbeweging digitale collectieregistratie. De collegagroep staat ook open voor collega's uit de cultureel-erfgoedsector zonder lopend project. 

Foto: een visualisatie van de beeldbank van Het Utrechts Archief toont welke straten in de beeldbank worden afgebeeld en hoe vaak.

Bram Wiercx