917.000 euro voor de tweede ronde cultureel-erfgoedprojecten in 2019

Foto: Nattanan Kanchanaprat via Pixabay 

Vlaams minister van Cultuur Lydia Peeters nam een definitieve beslissing over de aanvragen tot subsidiëring van projecten cultureel erfgoed die starten in de tweede jaarhelft 2019, voor een totaalbedrag van 917.000 euro.

Het Cultureelerfgoeddecreet van 24 februari 2017 voorziet twee mogelijkheden voor projectsubsidies: projecten rond cultureel-erfgoedwerking op landelijk of internationaal niveau en internationale projecten die cofinanciering vereisen. Per jaar zijn er twee rondes voor het indienen van aanvragen.

In de tweede ronde van 2019 werden zeventien projecten ontvankelijke projecten ingediend, waarvan veertien projecten werden goedgekeurd. Het betreft allemaal projecten rond cultureel-erfgoedwerking op landelijk en internationaal niveau. De projectsubsidie zal diverse organisaties de mogelijkheid geven om waardevolle projecten met een landelijke relevantie te realiseren.

Bekijk hier het overzicht van de goedgekeurde aanvragen. Lees hier meer over de projectsubsidies binnen het Cultureelerfgoeddecreet.

Bron: Departement CJM
Foto: Nattanan Kanchanaprat via Pixabay 

Faro