Ontdek transparante video en verbeterde mogelijkheden van 3D

Augmented Reality, Foto: CC0

Gebruikmaken van transparante video's en 3D-objecten in de ErfgoedApp was nog nooit zo eenvoudig. Recent kreeg die een aantal updates die ook u meteen kan toepassen. Tijdens een tweedaags bootcamp verneemt u er alles over én gaat u zelf ook aan de slag.

Een transparante video kan worden gebruikt om immersieve AR-inhoud te creëren. Klinkt ingewikkeld? Nochtans is het gebruik ervan in de ErfgoedApp nog nooit zo eenvoudig geweest. Deze video-tutorial toont het: u hebt enkel een video nodig die is opgenomen met een groene achtergrond. Wanneer u die video in de ErfgoedApp-manager inlaadt, hoeft u alleen nog op het vak 'Transparante video' te klikken. De manager zorgt voor de rest:

 

3D objecten tonen in de ErfgoedApp

Ook om 3D-objecten te tonen in de ErfgoedApp zijn er recent heel wat verbeteringen aangebracht. Lees hierover dit uitgebreide artikel, geschreven door onze ontwikkelaars.

Wilt u graag wat extra hulp bij het maken van content voor de ErfgoedApp? Schrijf u dan in voor het Bootcamp ErfgoedApp en leer hoe u zelf transparante video's kan maken en met 3D-content aan de slag kunt gaan.

Foto: CC0

Bram Wiercx