Nieuw! Erfgoedbordjes voor de ErfgoedApp

Erfgoedbordjes voor de ErfgoedApp

Vraagt u zich ook wel eens af wat er zich op een bepaalde historische plek heeft afgespeeld, wat er achter die muren te vinden is of welke geheimen dat bijzondere museumgebouw in zich draagt? Sinds 2015 kunt u voor heel wat van die verhalen bij erfgoed op locatie terecht in de ErfgoedApp. Op vraag van onze community van makers ontwikkelde FARO nu een splinternieuw product dat binnenkort in heel Vlaanderen en Brussel zal opduiken, de 'Erfgoedbordjes'. 

Deze kleine (15 x 10 cm) kwaliteitsvolle informatieborden geven aan dat er op de plek waar het bord hangt een boeiend verhaal te vertellen valt. Het enige wat de bezoeker moet doen, is de ErfgoedApp openen. Het verhaal verschijnt vervolgens automatisch in de app. Deze functie werd al langer gebruikt voor erfgoedborden waarbij de ErfgoedApp dienst doet als digitaal verlengstuk. Door nu ook eigen bordjes te voorzien, maken we het nog eenvoudiger om individuele verhalen op locatie aan te bieden via de ErfgoedApp.

Sinds de laatste update van de ErfgoedApp in december is de kaart permanent te raadplegen via het startscherm van de app. Ondertussen werd deze kaart als zo'n 40.000 keer bekeken. Sinds vandaag werden ook alle erfgoedborden hieraan toegevoegd, zodat bezoekers nu via de kaart kunnen ontdekken (als er geen tour actief staat) waar de erfgoedborden in de buurt zich bevinden. Ook de nieuwe Erfgoedbordjes zullen hier verschijnen.

Hoe maakt u gebruik van deze Erfgoedbordjes? 

  • Denk eerst na over het verhaal dat u wilt vertellen en op welke locatie u dat wilt doen.
  • Ga na of u een bord kunt plaatsen op die bepaalde plek. Werk hiervoor samen met de bevoegde erfgoed-, toerisme- en cultuurdiensten.
  • Dien uw verhaal in via de ErfgoedApp-manager. Na goedkeuring door FARO verschijnt het verhaal in de app en ontvangt u een Erfgoedbordje. U hangt het bord vervolgens op een goed zichtbare plek; de functie werkt onmiddellijk.
  • Via de ErfgoedApp-manager kunt u in de statistieken-tool raadplegen hoeveel keer uw verhaal bekeken of beluisterd werd.

Meer weten?

  • Naast de standaardbordjes zijn er ook meertalige bordjes beschikbaar, net als bordjes die u kunt bevestigen aan een houten paal of aan een muur (met afstandhouders).
  • Mogelijk hebt u al een tour maar wilt u graag ook enkele erfgoedverhalen individueel aanbieden? In dat geval is het grootste werk al gedaan en kunt u de bordjes onmiddellijk aanvragen.
  • Bent u niet alleen geïnteresseerd in de Erfgoedbordjes maar ook in onze oplossing voor erfgoedborden en toeristische informatieborden? Hier leest u er meer over.
  • Op zoek naar meer informatie? Neem contact op met Bram Wiercx.
Erfgoedbordje aan de muur
Bram Wiercx