Nieuwe update van de ErfgoedApp bevat historische kaarten

Vandaag lanceert FARO in de Apple App Store en in Google Play een nieuwe update van de ErfgoedApp. Deze update brengt vooral enkele leuke nieuwigheden aan de ingebouwde kaart.
Zo kunt u zich voortaan nog beter oriënteren via satellietbeelden. Die kunt u links bovenaan de kaart aanzetten. Maar er is (heel wat) meer, want de nieuwe update integreert ook vier historische kaarten die via een eenvoudige schuifbalk als extra kaartlaag op het scherm verschijnen. Schuif de balk naar links, en u reist steeds verder terug in de tijd: de oudste kaart is de zeer gedetailleerde Ferrariskaart uit 1771-1778. Andere geïntegreerde kaarten zijn de Atlas der Buurtwegen (1841), de Vandermaelen-kaart (1846-1854) en de Popp-atlas (1842-1879).
Samenwerking met Digitaal Vlaanderen
Deze kaarten zijn samen met nog enkele andere historische kaarten al langer te raadplegen via Geopunt, de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie. Dankzij een samenwerking tussen FARO en Digitaal Vlaanderen brengt de ErfgoedApp deze historische kaarten nu op een zeer toegankelijke manier naar een groot publiek van erfgoedgeïnteresseerden.
Deze integratie past volledig in de missie van de ErfgoedApp: het motto luidt immers niet voor niets 'Informatie bij erfgoed op locatie'. Als pionier in augmented reality (sinds 2015) brengt de ErfgoedApp een extra informatielaag naar de appgebruikers.
Ontdek hoe de plek waar u staat er in de 18e en 19e eeuw uitzag
Doordat de eigen locatie steeds actief staat kunnen gebruikers zich eenvoudig oriënteren en de verschillende kaartlagen ontdekken. De historische kaarten zijn te raadplegen via de kaartsymbool-knop bij het starten van de app of bij tours die de kaart gebruiken.
Voorbeeld: Ik ontdek Vilvoorde
Voorbeeld: Veurne historische stad
Voorbeeld: FARO, Brussel
Ontdek alles over de ErfgoedApp via erfgoedapp.be, of download de app in de Apple App Store of in Google Play.