Kleurige zomerupdate van de ErfgoedApp

Kleurige bloem. Foto: Sharon Pittaway via Unsplash

Met bijna 400 actieve tours en een creatieve en enthousiaste community van tourmakers, blijft FARO de ErfgoedApp aanpassen en verbeteren. Dat doen we op basis van feedback en suggesties van gebruikers én makers. 

Zo kunt u vanaf vandaag een nieuwe update van de app downloaden via de AppStore en Google Play. In deze nieuwe versie zijn er heel wat verbeteringen, waaronder het gebruik van 3D. Maar dat is lang niet alles! In deze blog stellen we de nieuwigheden kort aan u voor.

Achtergrondkleur wijzigen

achtergronden kunnen verschillende kleuren hebben

Bij augmented-realitycontent is er geen achtergrond maar bij andere content zoals 'beacon', 'gps' of 'full-screen scan' was er standaard een zwarte achtergrond. Door zelf een 'mooi design te maken' kon de achtergrond wel gewijzigd worden. Vanaf nu kan dat ook gewoon in de ErfgoedApp-manager, wat veel eenvoudiger is.

Belangrijke kanttekening: de kleurige achtergrond is enkel zichtbaar in de nieuwste versie van de ErfgoedApp. Omdat niet elke gebruiker de app onmiddellijk updatet, houden tourmakers best rekening met een inlooptijd van een half jaar. Hoewel u de achtergrondkleuren nu dus al kunt gebruiken, moeten de tekstkleuren nog tot eind 2021 matchen met een zwarte achtergond. 

Video bij de tourbeschrijving

Video bij de tourbeschrijving

Hoewel tourmakers bij het maken van content heel multimediaal kunnen werken, konden ze bij de tourbeschrijving tot hier toe enkel een wervende foto en tekst toevoegen. Omdat steeds meer tourmakers ook een korte film maken als promotie of introductie tot de tour, is het vanaf nu ook mogelijk om een video toe te voegen. Hebt u al een video van uw tour, dan kunt u die vanaf nu toevoegen. Deze video verschijnt dan ook op uw tourpagina op erfgoedapp.be.

Langeafstandserfgoedroutes

Pelgrimroute naar Compostela

De eerste langeafstandswandelingen zijn vanaf nu te downloaden. Het gaat om de GR12 en de pelgrimsroutes. Op dit ogenblik is stagiair Tim Debroyer samen met erfgoedorganisaties aan het werk aan de Groene Gordel-fietsroute. Voor al deze routes ligt er nog een pak werk op de plank. Wilt u hier als erfgoedorganisatie, cultuur- of toeristische dienst graag aan meewerken? Lees dan deze oproep i.v.m. de GR12 of bekijk de ErfgoedApp DIY i.v.m. langeafstandroutes

Foto: Sharon Pittaway via Unsplash

Bram Wiercx