Herfstupdate ErfgoedApp brengt nieuwigheden

Herfstupdate ErfgoedApp

De ErfgoedApp blijft verder groeien. Meer dan 500 tours, erfgoedbordjes en infoborden brengen allemaal samen zo'n 20.000 verhalen naar een stijgend aantal ErfgoedApp-gebruikers. Die vinden in de app een ruim aanbod, van inclusieve tours over geanimeerde wandelingen en bezoeken tot originele spelen voor kinderen en jongeren. 

FARO is dan ook enorm fier op de enthousiaste community van makers die dit allemaal bedenken en realiseren. De voorbije maanden groeide deze gemeenschap gestaag verder aan, onder meer via de reguliere workshops die plaatsvonden bij FARO in Brussel en op uitnodiging bij erfgoedcellen in Zichem en Gent. 

Om de ErfgoedApp nog beter en gebruiksvriendelijker te maken, werken we intensief samen met de community van makers. Opmerkingen, suggesties en verbeteringen worden waar mogelijk meegenomen in nieuwe updates. Dat is ook het geval met deze update van de ErfgoedApp. We zetten alle nieuwigheden voor u op een rij.

Gps-filter aan/uit

Gps-filter

Maakt de tour die actief is in de ErfgoedApp geen gebruik van gps-punten? Dan zal ook de gps-filter niet meer verschijnen in de Dichtbij-functie.

Deze aanpassing is vooral belangrijk voor tours die enkel gebruikmaken van beacons: de content van beacons kan immers enkel geopend worden als de gebruiker in de buurt is van een beacon. De ErfgoedApp is nu eenmaal een app die u gebruikt bij erfgoed op locatie.

Aantal erfgoed- en infoborden groeit

ErfgoedApp-bordje op een historische locatie.

Het aantal erfgoed- en infoborden die gekoppeld zijn met de ErfgoedApp groeit. Daarvoor voorzien we vanaf deze update een 'Laad meer'-knop in de Dichtbij-functie. 

De content van een erfgoedbordje is altijd actief en opent automatisch als een gebruiker van de ErfgoedApp in de buurt van het bord komt. Ook voor wie in een tour zit, opent het punt automatisch zodra de app opent. Maar een erfgoedbordje heeft nog een aantal andere voordelen: 

  • Het is een een duidelijk herkenbaar maar toch subtiel bord dat u zowel aan een gevel als aan een paaltje kunt bevestigen en dat uitnodigt om de ErfgoedApp te openen op die plek.
  • Het staat garant voor een fantastisch erfgoedverhaal.
  • Het biedt u een volledig meertalige oplossing. Wie wil, kan de content aanbieden in de vijf ErfgoedApp-talen.
  • Het is ideaal voor individuele punten maar kan ook gebruikt worden om toe te leiden naar een tour.

De individuele punten zijn te zien als er geen andere tour actief is, zowel via de Dichtbij-knop als via de kaart in de app. 

Eenmalige activatiekost: 75 euro (excl. BTW). Klik hier om een erfgoedbord aan te vragen.

Nieuwe merkenstrategie, meertalige website en domeinnaam

Nieuwe ErfgoedApp website en domeinnaam erfgoed.app

Schrap de woorden HeritageAppL'App Patrimoine en Kulturerbeapp: voortaan wordt het merk 'ErfgoedApp' niet meer vertaald in andere talen. Net zoals merken als Instagram en Google kiezen we ervoor om het altijd en overal te hebben over ErfgoedApp. Welke taal u ook spreekt, ErfgoedApp blijft ErfgoedApp. En wees gerust ... wat uitspraak betreft, zijn we heel tolerant :-) .

Met de nieuwe meertalige website komt ook een nieuwe domeinnaam, erfgoed.app. Daarop vindt u, net als in de app zelf, alle informatie terug in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Nieuw is ook dat alle tours vertaald zijn naar deze talen en dus nog beter te vinden zijn.

Kaart ErfgoedApp bevat veel details

ErfgoedApp kaart op basis van OpenStreetMap
Satellietbeeld ErfgoedApp
Historische kaart ErfgoedApp
ErfgoedApp kaart op basis van OpenStreetMap
ErfgoedApp kaart op basis van OpenStreetMap


Wist u trouwens dat de kaart die in de ErfgoedApp zit heel wat erfgoeddetails bevat? Zo kunt u er eenvoudig musea, monumenten en historische plekken mee vinden. We maken hiervoor gebruik van data uit OpenStreetMap

U kunt er trouwens ook de kleinste wandelwegen op vinden, ideaal voor een stevige herfstwandeling. Bent u dus even de weg kwijt of wilt u nagaan of u ergens kunt wandelen, open dan de ErfgoedApp. En vergeet onderweg ook niet om even terug te gaan in de tijd en gebruik te maken van de historische kaarten. Die laten u het landschap ontdekken zoals het eruitzag in de 18e een 19e eeuw.

Team ErfgoedApp krijgt versterking

Ook dit jaar komen er enkele studenten uit de opleidingen (kunst)geschiedenis en het postgraduaat cultureel erfgoed stage lopen bij de ErfgoedApp. Ze werken mee achter de schermen van de app. De studenten testen tours, spreken met tourmakers, schrijven blogs, werken aan de branding, vertalingen, tutorials ... We wensen hen alvast heel veel succes!

Bram Wiercx