De ErfgoedBeacons 3.0 zijn er

ErfgoedBeacons 3.0

Vanaf vandaag kunt u ErfgoedBeacons 3.0 bestellen. Deze beacons lijken op het eerste gezicht sterk op de ErfgoedBeacons 2.0, maar zijn uitgerust met batterijen die nog langer meegaan. Zo kunt u gemakkelijk drie jaar of langer gebruikmaken van deze beacons zonder de batterij te moeten vervangen. 

Daarnaast zijn er ook nieuwe outdoorbeacons beschikbaar. Ook die zijn voorzien van een batterij die het langer volhoudt dan bij het vorige model. Bovendien kunt u de batterij voortaan ook vervangen.

Bestellen en meer info

Op de volgende foto ziet u een overzicht van alle beacons. Aan de linkerkant ziet u een indoor- en outdoorbeacon 1.0, in het midden de ErfgoedBeacons 2.0 en rechts de nieuwe ErfgoedBeacons 3.0.

ErfgoedBeacons van 1.0 naar 3.0

Batterijen vervangen

Door de batterijen van uw beacons te vervangen, blijven de toestellen werken. Welke batterijen heeft u nodig voor welke beacons? Een overzicht:

  • ErfgoedBeacons 1.0 indoor: CR2477 3V batterij.
  • ErfgoedBeacons 1.0 outdoor: 2 AA-batterijen.
  • ErfgoedBeacons 2.0 indoor: dubbele batterij, te koop via FARO of Kontakt.io.
  • ErfgoedBeacon 2.0 outdoor: deze batterij kunt u niet vervangen.
ErfgoedBeacons batterijen

Refurbished beacons

FARO beschikt ook over een kleine stock van zogenaamde 'refurbished beacons': beacons die gebruikt zijn in tests of in demonstratieprojecten. We vervangen de batterij en (indien nodig) de cover. Daarna krijgen de beacons ook een software-update. Contacteer ons als u deze beacons wil kopen voor uw project.

Lever uw beacons terug in!

Kreeg u een beacon tijdens een workshop of kocht u beacons voor een tijdelijke tentoonstelling maar gebruikt u ze niet meer? Lever deze beacons dan terug in bij FARO. Na vervanging van de batterij en een update van de software worden de toestelletjes hergebruikt. Inleveren kan eenvoudig via het FARO-onthaal of via de post (adres: FARO, T.a.v. Bram Wiercx, Grasmarkt 105 bus 44, 1000 Brussel).

Meer weten over de mogelijkheden van de ErfgoedBeacons

Lees alles over beacons en de mogelijkheden van de ErfgoedApp in onze ErfgoedApp DIY of contacteer ons met uw vragen.

Bram Wiercx