Schrijf u in voor 'Participation in cultural heritage for mental health recovery'

Cultural heritage for mental health recovery

Op 29 en 30 november 2018 brengt de internationale conferentie Participation in cultural heritage for mental health recovery in Museum Dr. Guislain in Gent experten uit heel de wereld en uit verschillende sectoren samen rond interventies met cultureel erfgoed die gericht zijn op het verbeteren van het welzijn en de gezondheid van mensen.

De focus ligt bovendien specifiek op interventies bedoeld voor mensen die herstellen van geestelijke gezondheidsproblemen of mensen in een kwetsbare mentale situatie.

Dankzij een succesvolle oproep voor bijdragen konden we een uniek programma samenstellen. U kan kiezen uit zes thematische sessies met presentaties van erfgoedprofessionals, onderzoekers en zorgverleners die werken aan creatieve, innovatieve of out-of-the-boxprojecten in een onderzoeks- of operationele capaciteit, soms verbonden aan toonaangevende erfgoedinstellingen. Het mooie programma wordt bovendien aangevuld met de vooraanstaande keynotesprekers Helen Chatterjee en Nick Merriman.

Daarboven bieden we de deelnemers op woensdagavond 28 november een openingsreceptie aan in het Gentse stadhuis. Op vrijdag 30 november is er een afsluitend evenement in het MIAT. Verder kan u zich ook inschrijven voor een conferentiediner op donderdagavond.

Kortom, een niet te missen afspraak op de erfgoedkalender. Wacht niet om in te schrijven!

Bart De Nil