Nick Merriman geeft keynote op 'Cultural heritage for mental health recovery'

Nick Merriman

Het is ons een eer en een genoegen te kunnen meedelen dat de tweede keynote op de internationale conferentie Participation in cultural heritage for mental health recovery zal verzorgd worden door Nick Merriman. De conferentie vindt plaats op 29 en 30 november 2018 in Museum Dr. Guislain in Gent.

Nick Merriman is directeur van het Manchester Museum. Sinds 1 juni 2017 treedt hij ook op als interim-directeur van de Whitworth Art Gallery, eveneens in Manchester. Eerder werkte Merriman in het Museum of London en University College Londen. In april 2017 werd hij benoemd tot hoogleraar Museumstudies aan de Universiteit van Manchester. Hij staat bekend om zijn bijdragen aan de ontwikkeling van publieke archeologie en museumstudies en om zijn invloedrijke bijdragen omtrent culturele diversiteit, duurzaamheid en de toekomst van collecties. Vanaf mei van dit jaar wordt Nick Merriman de nieuwe chief executive van het Horniman Museum and Gardens in Londen.

Oproep naar bijdragen

De conferentie Participation in cultural heritage for mental health recovery brengt mensen uit de publieke, academische en vrijwilligerssector bij elkaar om de kennis over en het debat rond interventies met cultureel erfgoed te bevorderen. Die interventies hebben als doel om het welzijn en de gezondheid te verbeteren van mensen die herstellen van psychische problemen of die zich in kwetsbare situaties bevinden.

Momenteel loopt er voor deze conferentie een oproep naar bijdragen. We zijn op zoek naar inzendingen van personen die werken aan creatieve, innovatieve of out-of-the-box projecten in een onderzoeks- of operationele context. Meer informatie, plus een overzicht van de thema’s van de conferentie, vindt u in onze call for contributions.

Bart De Nil