Hoe ging men in de middeleeuwen om met manuscripten? Lezing door Kathryn Rudy

Detail uit Peterborough Psalter, Collectie Koninklijke Bibliotheek Brussel, Ms.9961-62, via Wikimedia Commons. Publiek domein

Op 14 november nodigen de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de VVBAD u uit voor het achtste Overlegplatform voor erfgoedbibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Deze bijeenkomst is hét forum voor dialoog, informatie-uitwisseling en samenwerking voor medewerkers van erfgoedbibliotheken.

Dit jaar vindt het overlegplatform plaats in het Koninklijk Conservatorium Brussel. Op de agenda staan belangrijke thema's als beleid, waardering en nieuwe initiatieven van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek, onder andere rond handschriften. 

Mede op uitnodiging van FARO is ook Kathryn Rudy te gast op het overlegplatform. Haar lezing over de fysieke omgang met manuscripten in de middeleeuwen kadert bovendien in het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Kathryn Rudy is verbonden aan de University of St Andrews en schreef diverse boeken over manuscripten, waaronder heel recent nog Rubrics, Images and Indulgences in Late Medieval Netherlandish Manuscripts (2017) en Piety in Pieces: How medieval readers customized their manuscripts (2016).

Meer informatie over het overlegplatform en de lezing vindt u hier, waar u zich ook kan inschrijven. Neemt u enkel deel aan de lezing van Kathryn Rudy? Klik dan hier.

Foto: Detail uit Peterborough Psalter, Collectie Koninklijke Bibliotheek Brussel, Ms.9961-62, via Wikimedia Commons. Publiek domein.

Annemie Vanthienen