Post uw lesmateriaal op Erfgoedwijs

De school van de zusters van Heule of de Sint-Gregoriusschool te Dudzele, 1902. Reproductie van een prentbriefkaart. Collectie Stadsarchief Brugge / Jaak A. Rau (Beeldbank Erfgoed Brugge)

Bent u verantwoordelijk voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel? Dan bereikt u via Erfgoedwijs.be voortaan tienduizenden leerkrachten in Vlaanderen! 

Erfgoedwijs is een deelsite van KlasCement. De deelsite biedt een overzicht van leermiddelen verbonden aan erfgoed. Heeft u lesmateriaal, infopakketten of een specifiek aanbod voor scholen, zoals bv. een schooluitstap? Maak het dan kenbaar via Erfgoedwijs!

Hoe doet u dat? Om ook uw materiaal via Erfgoedwijs aan leerkrachten te communiceren, start u via de website van KlasCement. Via uw account kunt u materialen toevoegen die gedeeld worden met een gemeenschap van maar liefst 285.177 leden en leerkrachten.

Praktisch

Logo Erfgoedwijs. FARO, ontwerp: Silke Theuwissen

In deze Snelstartgids van KlasCement leest u stap voor stap hoe u materialen invoert. Het trefwoord ‘erfgoed’ zorgt ervoor dat uw activiteit of lespakket automatisch ook op de nieuwe deelsite zichtbaar wordt. Zo eenvoudig is het.

U kunt ook een of meer thematische trefwoorden toekennen uit deze lijst. Afhankelijk van welk(e) trefwoord(en) u kiest, wordt uw ingevoerde item ondergebracht bij een van de thematische tegels op de deelsite. Tip: Ga eerst even kijken op Erfgoedwijs om te zien welke thema’s er allemaal zijn.

De deelsite Erfgoedwijs is ontwikkeld door FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, Histories en Herita, in samenwerking met KlasCement.

Vragen of suggesties zijn welkom bij info@erfgoedwijs.be

Foto: erfgoedbrugge.be. Beeldbank Brugge. Stadsarchief Brugge, verzameling Jaak A. Rau

Anne Milkers