Legermuseum viert 100e verjaardag

Legermuseum Brussel © WHI

Iets meer dan een eeuw na de samenstelling van een eerste collectie richt het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis de schijnwerpers op zijn honderdjarige aanwezigheid op de Jubelparksite in Brussel. Het museum werd in 1923 feestelijk geopend door de toenmalige Belgische vorst Albert I, de 'Koning-Soldaat'. Het Legermuseum is een van de instellingen van het War Heritage Institute. Dat heeft onder andere ook het Fort van Breendonk, Bastogne Barracks en de Dodengang in Diksmuide onder zijn vleugels. 

De 100e verjaardag van het Legermuseum vormt de perfecte gelegenheid om terug te blikken op 100 jaar geschiedenis en om het publiek uit te nodigen op een onvergetelijk feestweekend op 7 en 8 oktober. Het museum vormt het decor voor historische re-enactments die de bezoekers meenemen op een reis doorheen de tijd en het leven van de afgelopen eeuw. Of, in de eigen woorden van het museum:

"Met living history, workshops en animaties, patrouilles en demonstraties van verschillende gevechts- en schiettechnieken wil het Museum het publiek op een originele manier met de collectie laten kennismaken. Avonturiers krijgen de kans om een van onze bekendste tanks van dichtbij te bekijken, om door een loopgraaf te dwalen en om getuige te zijn van het projectielvrij afvuren van wapens en kanonnen."

Voor de gelegenheid biedt het museum een verlaagd inkomtarief aan en zijn de openingstijden aangepast. Alle informatie vindt u op de website van het WHI.

Foto: de Historische Zaal in het Legermuseum, Brussel © War Heritage Institute

Anne Milkers
jubileum
Opening / lancering