Gezocht: buitenschoolse activiteiten

Foto: AfricaMuseum Tervuren, © Dries Theuwissen

Wat hebben erfgoed en buitenschoolse kinderopvang met elkaar gemeen? Meer dan u denkt! Wanneer buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) en erfgoedorganisaties elkaar ontmoeten, kunnen er interessante kansen ontstaan.

Inspiratiekader

Naar aanleiding van het nieuwe decreet buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) maakt een brede werkgroep met vertegenwoordigers uit zeer diverse sectoren een inspiratiekader op voor gemeenten. Zij hebben voortaan de regie van de buitenschoolse opvang en activiteiten in handen en zullen goed moeten afstemmen. Het inspiratiekader wordt voor hen een leidraad met heel wat informatie en ideeën, ingevuld vanuit vele perspectieven.

Ook cultuur en erfgoed mogen er niet in ontbreken. Daarom deze oproep:

  • Bent u als museum, archief, erfgoedcel of erfgoedbibliotheek geïnteresseerd in het bereiken van kinderen tot ongeveer 12 jaar?
  • Schrikt u niet terug om ook kleuters aan te spreken met meeslepende verhalen en fijne activiteiten, buiten de schooluren?
  • Hebt u een aanbod (in ontwikkeling) voor kinderen in de buitenschoolse opvang?

FARO is op zoek naar ervaringen, leuke ideeën en inspirerende praktijkvoorbeelden van erfgoedorganisaties voor de buitenschoolse opvang. Deel uw ervaring en mail naar anne.milkers@faro.be. We zijn alvast benieuwd! 

Foto: AfricaMuseum Tervuren © Dries Theuwissen

Anne Milkers