Bouw mee aan een nieuwe deelsite op KlasCement

Foto: Vasily Koloda via Unsplash

FARO, Histories en Herita slaan de handen in elkaar en ontwikkelen een nieuwe deelsite over erfgoed op KlasCement. De deelsite met educatieve (les)materialen over erfgoed wil uitgroeien tot een dynamisch platform van en voor leerkrachten en educatieve medewerkers. Erfgoededucatie in het onderwijs, zegt u? Voortaan één adres!

Vandaag delen maar liefst 285.388 leerkrachten en educatieve medewerkers op KlasCement 65.979 ‘leermiddelen’ (lesmaterialen, uitstappen, inspirerende voorbeelden, opdrachten, enz.) met elkaar. Met andere woorden: de materialen die worden gedeeld hebben een groot potentieel bereik. Precies daarom is het belangrijk dat ook het rijke educatieve aanbod van de erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel hier terug te vinden is, en wel met een up-to-date aanbod.

Maak erfgoededucatie zichtbaar

Dag van de Cultuureducatie - affiche

Bent u nog niet geregistreerd via KlasCement? Registreer dan eerst uw organisatie. Daarna kunt u materiaal beginnen invoeren. Het trefwoord ‘erfgoed’ zorgt ervoor dat uw activiteit of lespakket automatisch ook op de nieuwe deelsite zichtbaar wordt. Zo eenvoudig is het. Praktische informatie hierover vindt u in de snelstartgids van KlasCement. U kunt ook andere thematische trefwoorden toekennen uit deze lijst.

De nieuwe deelsite erfgoed wordt voor het eerst gepresenteerd in de ‘virtuele exporuimte’ op de (online) Dag van de Cultuureducatie op 11 maart 2021. Onder de titel ‘Erfgoed is’ focust deze dag volledig op het thema erfgoed en onderwijs.

Benieuwd naar de naam van de nieuwe deelsite? Wil u niets missen van deze inspirerende dag? Schrijf u dan meteen in! Het programma vindt u hier. Deelnemen is gratis.

Foto: Vasily Koloda via Unsplash

Anne Milkers