Het Europese CHARTER-project, dat een toekomstbestendige brug wil slaan tussen het onderwijs en de erfgoedsector, strijkt op 19 juni neer in Rotterdam. U bent van harte welkom om met ons mee te denken.
Op dinsdag 11 en woensdag 12 juni organiseert FARO twee workshops over intersectionaliteit in de erfgoedpraktijk. Samen met Setareh Noorani (Nieuwe Instituut, NL) gaan we actief aan de slag. Schrijf u snel in, de plaatsen zijn beperkt!
Game On! Erfgoeddag 2025 daagt u uit: durf te spelen, betreed het speelveld van ons erfgoed en ontdek nieuwe en oude verhalen. Het is tijd voor actie, blijf dus niet aan de zijlijn.
Voor volgende selectietechnieken moet je slagen: voorselectie (vanaf 20 kandidaten) Wanneer het aantal inschrijvingen meer dan 20 bedraagt, zal er een voorselectie georganiseerd worden. De voor de voorselectie behaalde punten worden niet meegenomen voor het eindresultaat. schriftelijk gedeelte en/of...
Al jaren kunnen studenten geschiedenis van de UGent en de UAntwerpen ervaring opdoen in het werkveld. Tijdens de mentorendag op 16 mei gaan lesgevers en mentoren in gesprek over mogelijke stages en gepaste begeleiding.
Hoe ervaarde u Erfgoeddag als organisator? Of misschien bezocht u een activiteit, bent u leerkracht of trok u naar scholen als Erfgoedklasbak? Ook dan kunt u uw bevindingen delen: neem voor 12 mei deel aan de bevraging.
Dit lerend netwerk staat open voor erfgoedwerkers die een collectie cultuur van het dagelijks leven beheren. U kunt de nodige ervaringen of vragen inbrengen omtrent ‘participatief verzamelen’.
Het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag trapt de nieuwe campagne 'Misschien' af over grensoverschrijdend gedrag.
Tijdens deze vorming reiken we u aanknopingspunten en een structuur aan voor het schrijven van uw eigen collectieplan.
Hoe erfgoedobjecten binnen uw organisatie verplaatsen? Na afloop van deze workshop kunt u zelf aan de slag.