Hoe zet u het theoretisch concept ‘intersectionaliteit’ om in de praktijk?
Hoe doen we als archieven en erfgoedorganisaties recht aan een veranderende samenleving? Hoe weerspiegelen de collecties die we verwerven, verzamelen en de manieren waarop we ze verwerken een maatschappij in evolutie?
Tweede in een reeks van drie webinars, georganiseerd door CHARTER Alliance en ENCATC. Voertaal is Engels. The second webinar in the three-part series sharing the CHARTER Alliance's findings will look at sector dynamics and examine relevant stakeholders in the sector. It will also allow participants...
Op dinsdag 11 en woensdag 12 juni organiseert FARO twee workshops over intersectionaliteit in de erfgoedpraktijk. Samen met Setareh Noorani (Nieuwe Instituut, NL) gaan we actief aan de slag. Schrijf u snel in, de plaatsen zijn beperkt!
De nieuwe update van de ErfgoedApp bevat enkele verbeteringen die FARO in nauw overleg met onze creatieve community van makers realiseerde. Lees hier wat de ErfgoedApp deze keer voor u in petto heeft.
Al jaren kunnen studenten geschiedenis van de UGent en de UAntwerpen ervaring opdoen in het werkveld. Tijdens de mentorendag op 16 mei gaan lesgevers en mentoren in gesprek over mogelijke stages en gepaste begeleiding.
Op het Groot Onderhoud dagen we u − zoals u van ons gewend bent − graag uit. In de sessie 'Artificiële intelligentie en cultureel-erfgoedorganisaties: wat brengt de toekomst?' vragen we ons af wie bepaalt wat AI weet.
Podcasts zijn booming business, ook in de cultureel-erfgoedsector. Zo lanceerde meemoo de vierdelige podcastreeks 'Tot in detail'. Een mooie introductie tot de digitalisering van glasplaten, kranten en topstukken, en wat artificiële intelligentie daarbij vermag.
Interesse? Reageren kan tot en met 20 mei 2024 via het formulier . Vul de gevraagde gegevens in en laad je motivatiebrief en cv op. Stuur eventueel een portfolio mee met enkele projecten waaruit je ervaring blijkt. Voor meer informatie over meemoo of deze vacature kan je steeds contact opnemen met...
Interesse? Reageren kan tot en met 20 mei 2024 via het formulier . Vul de gevraagde gegevens in en laad je motivatiebrief en cv op. We zijn ook benieuwd naar enkele projecten waar je het meest trots op bent, en waarom. Voeg daarvoor een link toe naar publieke repositories op Github. Voor meer...