De laatstejaarsstudenten van het Graduaat Informatiebeheer van Arteveldehogeschool organiseren op dinsdag 4 juni 2024 hun afstudeerbeurs.
Hoe doen we als archieven en erfgoedorganisaties recht aan een veranderende samenleving? Hoe weerspiegelen de collecties die we verwerven, verzamelen en de manieren waarop we ze verwerken een maatschappij in evolutie?
Dit is een vorming van meerdere partners, waaronder FARO. In samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd en Media en Kunstenpunt organiseert FARO in 2023 en 2024 vier masterclasses over de omgang met erfgoed van kunstenaars en kunstenorganisaties. Alle geïnteresseerden uit de cultureel...
Wat kan herkomstonderzoek betekenen voor musea die cultuurgoederen beheren die in koloniale context verworven zijn? Dat is de focus van deze studiedag.
MAPS, de onderzoeksgroep periodieke studies van de UGent, organiseert een seminarie van een halve dag over digitalisering en digitaal onderzoek.
Dit nieuwe VVBAD-congres gaat over de impact van data, informatie en kennis op een organisatie en richt zich tot de brede waaier van professionals in profit, non-profit en overheid, die hiervoor instaan.
De toekomst van het cultureel erfgoed en het erfgoedwerk: daarover willen we het met u hebben op het Groot Onderhoud, op 30 mei in Hasselt.
In deze publicatie verkennen auteurs Hilde Plas en Gregory Vercauteren hoe gemeentebesturen en lokale erfgoedorganisaties elkaar in tijden van financieel-economische crisis kunnen vinden. Ze staan stil bij vragen zoals: waaruit kan de perfecte match bestaan tussen lokaal cultureel erfgoed en lokaal...
“ Le superflu, chose très nécessaire ”, schreef Voltaire in 1736 in zijn gedicht Le Mondain. Luxe is echter veel meer dan ‘gematerialiseerde overbodigheid’. Deze publicatie focust op verschillende vormen van opzichtige materiële cultuur in de Lage Landen van 1500 tot vandaag. Eerder dan voor de hand...
Naar aanleiding van de Week van de Smaak 2009 stelde FARO deze publicatie voor over culinair erfgoed uit het Ottomaanse Rijk. Het boek belicht de speerpunten van een rijke culinaire traditie, van een heterogene samenleving en een machtig (doch naar de nieuwste tijd toe kwijnend) rijk op het...