Een efficiënt beheer van uw collectie staat of valt met de verantwoorde inrichting van de bewaarruimte(s). Maar wat maakt een ruimte tot een geschikt erfgoeddepot en hoe richt u ze zo praktisch en overzichtelijk mogelijk in?
De ICOM Working Group on Collections in Storage organiseert van 29 tot en met 31 oktober 2024 in Parijs een internationale conferentie over museumopslag wereldwijd.
Wat kan herkomstonderzoek betekenen voor musea die cultuurgoederen beheren die in koloniale context verworven zijn? Dat is de focus van deze studiedag.
MAPS, de onderzoeksgroep periodieke studies van de UGent, organiseert een seminarie van een halve dag over digitalisering en digitaal onderzoek.
Hoe werkt het autobiografisch geheugen? Hoe kan het dat verschillende mensen zich andere zaken herinneren? Hoe worden mensen ‘besmet’ met herinneringen? En hoe verhouden collectief, familiaal en individueel geheugen zich met elkaar?
Gevangenisarchieven en de betrokken rechtbankdossiers zijn unieke bronnen voor familiegeschiedenis en lokale geschiedenis. Jammer genoeg zijn deze bronnen nauwelijks gekend. Dit webinar wil daar verandering in brengen.
In deze sessie van het Lerend netwerk mondelinge geschiedenis bekijken we hoe u als erfgoedorganisatie vrijwilligers kan betrekken bij mondelinge-geschiedenisprojecten.
De toekomst van het cultureel erfgoed en het erfgoedwerk: daarover willen we het met u hebben op het Groot Onderhoud, op 30 mei in Hasselt.
In 2017 schrijft de provincie Oost-Vlaanderen twee prijzen voor historisch onderzoek uit. Zowel in de categorie geschiedenis als in de categorie heemkunde ligt 5.000 euro klaar voor een wetenschappelijk verantwoorde studie. Wie kan deelnemen? Personen die in Oost-Vlaanderen geboren zijn of er al 5...
Informatie aan Zee, het congres voor de informatieprofessional georganiseerd door VVBAD, gooit de deuren open. Alles wat u als informatieprofessional aanbelangt, kan aan bod komen, zolang het inspireert, innovatief is, intersectoraal of interactief. Stuur uw voorstel in vóór 30 januari 2017 of...