De gebruikersgroep staat open voor professionele erfgoedwerkers van Vlaamse of federale cultureel-erfgoedorganisaties die kennis en ervaring rond auteursrecht (en aanverwante thema’s zoals privacy) willen uitwisselen.
Bent u gebeten door cultuureducatie? Bent u een onderwijsprofessional (in spe) en wil u dit (nog meer) toepassen in uw lessen? Werkt u (binnenkort) in de cultuursector en wil u bijkomende competenties verwerven? Of bent u gewoon een creatieve geest die kunstdisciplines en mensen dichter bij elkaar...
Hebt u voorwerpen in de collectie waarvan u vermoedt of weet dat ze onder de term gevaarlijk erfgoed vallen? Dan is deze vormingreeks iets voor u.
Elk jaar organiseert CVO Groeipunt een aantal korte opleidingen in het studiegebied Bibliotheek, Archief en Documentatie. In november 2024 biedt het opnieuw de bijscholing Belevenisib aan.
De collegagroep digitale collectieregistratie brengt erfgoedwerkers samen die ondersteuning krijgen via de projectsubsidielijn ‘Inhaalbeweging digitale collectieregistratie’, een initiatief van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.
U krijgt in deze sessie praktische informatie over de aanvraagprocedure via KIOSK, en bovendien kunt u uw vragen rechtstreeks stellen aan de DCJM-medewerkers.
Tijdens dit webinar ontdekt u hoe archieven u kunnen ondersteunen in uw lespraktijk. U gaat naar huis met concrete lesideeën en bronmaterialen om in te zetten in uw lespraktijk.
Ontzamelen: hoe doet u dat in de praktijk? Hoe zit het met de juridische basis voor verwerving en ontzamelingsprocessen? En is de Ontzamelgids ‘voor musea’ bruikbaar voor erfgoedbibliotheken en archieven?
Wat is archief en hoe doet u dat: goed voor uw archief zorgen? Het AMVB snelt de Brusselse kunstensector op 13 en 20 november 2024 te hulp met twee gratis vormingen basisarchiefzorg.
Wil u als architect, vormgever, stedenbouwkundige of bouwbedrijf aan de slag met uw archief? Bent u op zoek naar methodes om uw informatie efficiënt te beheren? Dan is deze driedelige cursus iets voor u.