Podcasts blijven aan populariteit winnen, zo toont onderzoek aan. En tussen al dat lekkers zijn er ook heel wat parels te vinden over erfgoed. Collega’s tippen hun favoriet van het moment. Luister mee!
Op 5 november vanaf 13.00 uur organiseert de KB nationale bibliotheek een kennissessie over het veilig omgaan met arsenicum in bibliotheekcollecties.
Twee weken terug vond een meeting plaats tussen de organisaties uit de 'bovenbouw cultuur’ en de VRT. Die kadert in het voornemen van de openbare omroep om nauwer (en dus beter) met de brede cultuursector samen te werken.
Op 8 november 2024 organiseert GRACE in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België een conferentie over publiek-private samenwerking in de strijd tegen kunst- en erfgoedcriminaliteit.
Bent u communicatiemedewerker of -verantwoordelijke van een erkende organisatie uit de cultureel-erfgoedsector? Dan is Het Communicatienetwerk iets voor u.
Eind augustus trok FARO-communicatiecoördinator Roel Daenen in het kader van een Erasmus+-uitwisseling naar Bergen en Stockholm. De bedoeling? De ingrediënten van twee succesvolle podcasts achterhalen.
Bent u gebeten door cultuureducatie? Bent u een onderwijsprofessional (in spe) en wil u dit (nog meer) toepassen in uw lessen? Werkt u (binnenkort) in de cultuursector en wil u bijkomende competenties verwerven? Of bent u gewoon een creatieve geest die kunstdisciplines en mensen dichter bij elkaar...
Op 16 december lanceren KVAN en NDE het kennisproduct 'AI en erfgoed'. Dit product biedt geen kant-en-klare antwoorden, maar wel de handvatten en structuur om het denken over AI binnen de erfgoedsector te structureren.
In deze training worden de beschikbare rechtenverklaringen beschreven die cultureel-erfgoedorganisaties kunnen ondersteunen bij het communiceren van hergebruiksvoorwaarden.
Deze cursus helpt u de basisbeginselen van auteursrecht te begrijpen en deze concepten toe te passen om te bepalen of en welk auteursrecht bestaat in cultureel-erfgoedcollecties.