Het CHARTER-project bestudeerde hoe de Zweden de kennis van ambachtelijke technieken doorgeven en blijven innoveren.
Het CHARTER-project schoot in januari 2021 uit de startblokken. Waar staan we nu, twee en een half jaar later? Een korte update en een filmpje.
Het nieuwe lerend netwerk geeft zuurstof en inspiratie aan zorgverleners en erfgoedwerkers om te werken rond cultureel erfgoed in de context van zorg en welzijn. Hebt u interesse om deel uit te maken van deze groep?
Door het aanbod te delen wil CHARTER studenten, docenten vormingswerkers en het bredere publiek informeren en inspireren om vorming te organiseren en te volgen.
FARO zet de komende beleidsperiode nog steviger in op onderzoek. Maar we blikken ook terug op gevoerd onderzoek en ondersteunen u bij uw eigen onderzoek. Ontdek de nieuwe aanvullingen in de Erfgoedwijzer en een nieuw onderzoeksluik op de website.
Het CHARTER-project, waaraan ook FARO participeert, formuleert een reeks aanbevelingen om ook informeel verworven kennis en kunde te valideren.
Erfgoed zuidwest organiseert op 24 en 25 februari in Kortrijk 'Bandwerk', een brainstormmarathon voor studenten over museale publiekswerking.
Hoe komen we los van onze gehechtheid aan diploma’s en controle? Op 18 oktober 2022 organiseerde EPALE een interessante studiedag over het thema.
Hebt u al eens overwogen om uw vertrouwde atelierruimte om te toveren tot een (tijdelijke) maakplek? Laat u inspireren over maakplekken tijdens de FARO-vorming op 18 november.
Een tachtigtal erfgoedprofessionals, uitgevers en stripauteurs uit heel Europa verzamelden op 6 september voor de conferentie Comics @ the Museum. Het verslag lezen levert u straks misschien 5.000 euro op.