Het nieuwe nummer in de reeks ‘Cahiers Politiestudies’ belicht een wat onderbelicht thema. Met deze publicatie wordt dit deels rechtgezet.
Het AMVB verbouwde in de loop van 2023 het eigen archiefdepot. Daardoor zoekt het archief een nieuwe bestemming voor een grote voorraad aan vaste archiefrekken.
Met 'De toekomst van het verleden' schreef Thijs Weststeijn een actuele wake-upcall: het wassende water zet ook voor het erfgoed heel wat op het spel. Tijd voor een interview en een debat.
Waterbeheer is belangrijk om overstromingen en droogte aan te pakken: risico's die ook ons erfgoed bedreigen. Graag sommen we de bestaande tools nog eens voor u op.
De toekomst van het cultureel erfgoed en het erfgoedwerk: daarover willen we het met u hebben op het Groot Onderhoud, op 30 mei in Hasselt. De gevierde filosofe en schrijfster Joke Hermsen is de eerste bevestigde keynotespreekster.
het schilderij 'Prediking van Johannes de Doper' uit de Heilig Hartkerk in Aalst. Met 12.753 van de 28.883 stemmen, veroverde het de harten van het publiek én werd het verkozen tot hoofdwinnaar.
Voorkomen is altijd beter dan genezen. Precies daarom voorziet de Vlaamse overheid in een subsidie om de omstandigheden te verbeteren waarin een erkend topstuk wordt bewaard en gepresenteerd.
De verkiezingskoorts stijgt. Met het oog op de verkiezingen in juni zijn al verschillende memoranda en inspiratieteksten gepubliceerd. We zetten opnieuw de oogst van de voorbije weken voor u op een rijtje.
Een laagdrempelige gids boordevol praktische tips voor de particulier / erfgoedliefhebber: dat is de nieuwe FARO-publicatie 'Hebben en houden. Tips om je erfgoed gezond te houden'.
Het Middelheimmuseum en stad Antwerpen, ZNA en Universiteit Antwerpen zoeken samen naar een verbinding tussen de sites waardoor het museum toegankelijker wordt vanuit het ziekenhuis. Inzet: kunst en landschap voor een betere gezondheid.