Beheert u een collectie bibliothecair erfgoed en vulde u de datamonitoring erfgoedbibliotheken nog niet in? Wacht dan niet te lang meer, want de bevraging loopt af op 30 september.
Solliciteer via deze link en bezorg ons al jouw gegevens. De uiterste inschrijvingsdatum is 14-10-2024. Na deze datum worden er geen kandidaatstellingen meer aanvaard. Nood aan extra informatie, bekijk dan zeker onze online informatiebundel hier. Heb je nog een vraag? Dan helpen wij je graag! Team...
Interesse? Solliciteer ten laatste op 6 oktober 2024 via het online sollicitatieformulier. Je kan de volledige functiebeschrijving terugvinden onderaan het vacaturebericht op de jobsite. Er wordt ook een wervingsreserve aangelegd. De selectieprocedure bestaat uit een cv-screening, een thuisopdracht...
Kent u iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Nomineer die persoon of organisatie dan voor een plekje op het Register van Inspirerende Voorbeelden rond het borgen van immaterieel erfgoed.
Wat willen jongeren bewaren voor de toekomst (en wat niet)? En hoe zorgen we ervoor dat we hun stem ook daadwerkelijk meenemen in beslissingen over de collecties in kwestie? Een bijeenkomst op 23 september zoekt het uit.
De drie laureaten van de Cultural Management Thesis Award 2024 presenteren op 11 oktober hun onderzoek en waardevolle inzichten in het Hof van Liere (Antwerpen). De organisatie is in handen van de opleiding Master in Cultuurmanagement (UA).
De internationale conferentie Big Stuff, in oktober 2025, focust op de relatie tussen vaardigheden, kennis en kunde en machines. Presenteert u graag uw ervaring? Een voorstel indienen kan tot 1 november.
Op zaterdag 19 oktober 2024 vindt in Brugge de tweede editie plaats van de Dag van het West-Vlaamse Onderzoek.
Deze vorming is een unieke gelegenheid om te leren van de besten in het vak en uw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.
Gevangenisarchieven en de betrokken rechtbankdossiers zijn unieke bronnen voor familiegeschiedenis en lokale geschiedenis. Jammer genoeg zijn deze bronnen nauwelijks gekend. Dit webinar wil daar verandering in brengen.