Als communicatie-, publieks- of educatieve medewerker op zoek naar frisse manieren om erfgoed digitaal te presenteren? Misschien hoorde u de term IIIF al waaien!
Op 21 mei verwelkomt meemoo u graag in de wereld van persoonsnamenauthorities. Kom meer te weten over de visuele persoonsnamenlijst voor de cultuursector, en ontdek enkele andere initiatieven uit België en Nederland.
meemoo praat u graag bij over de Vlaamse erfgoeddatabank en nodigt u als gebruiker van de huidige erfgoeddatabanken, als ondersteunende organisatie of als geïnteresseerde daarom van harte uit voor een online infosessie.
Werkt u in de zorg/welzijn of erfgoedsector? Zoekt u handvaten om met erfgoed aan de slag te gaan? Laat u inspireren door de ervaringen van deelnemers, medewerkers en kunstenaars.
In CoDE-x kunt u onderzoeksdatasets registreren en doorzoeken. De databank brengt uw eigen werk of dat van uw vereniging in kaart. Met CoDE-x wil Histories een oplossing bieden om de onderzoeksgegevens van erfgoedvrijwilligers, die niet in andere databanken kunnen worden opgenomen, te ontsluiten...
Beleidsbeïnvloeding is een begrip dat bij mensen verschillende emoties oproept. Denkt u aan strategisch lobbyen, belangenbehartiging of het verkrijgen van waardevolle steun? Bij elk van deze gedachten komt u best eens luisteren naar dit webinar.
Hoe begint u aan het fotograferen van archeologische vondsten? En welk materiaal hebt u daarvoor nodig?
Een gloednieuw kader voor cultuur- en kunsteducatie - dat is de uitkomst van de UNESCO wereldconferentie in februari 2024. Maar wat staat er in dat kader? En wat betekent dit voor het beleid en de praktijk hier in België?
In mei organiseert het Departement Cultuur, Jeugd en Media vijf provinciale redactieworkshops in het kader van FAAM, het virtuele museum van Vlaanderen.
Eerste in een reeks van drie webinars, georganiseerd door CHARTER Alliance en ENCATC. Thema van de dag is hoe erfgoedvaardigheden het volledige potentieel van de Europese regio’s kunnen ontsluiten.