VIVES Brugge Business School organiseert nu samen met de KU Leuven Faculty of Arts het postgraduaat Cultuurmanagement.
Een gloednieuw Europees rapport en een projectoproep geven heel wat impulsen aan het ontwikkelen van erfgoedberoepen.
Op zaterdag 16 maart werden tijdens een druk bijgewoonde internationale conferentie de resultaten van een grootschalig onderzoek naar de toekomst van het striperfgoedbeleid van Vlaanderen voorgesteld.
Als Vlaanderen wil bijblijven, zal het nog sterker in leren moeten investeren. Dat is alvast de conclusie van de ‘Skills Strategy Flanders'. Heel wat aanbevelingen zijn ook voor onze sector interessant.
Erfgoed zuidwest organiseert op vrijdag 23 en zaterdag 24 november een tweedaagse registratiemarathon in de Groeningeabdij (museum Kortrijk 1302) in Kortrijk.
Dien voor 18 oktober een stageplaats in voor een project over bijvoorbeeld migratie, interculturaliteit, stad en technologie, onderwijs, democratie en participatie.
De analyse van vacatures in de sector liegt er niet om: publieksbemiddelaars zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Mogen wij daarom het aanbod én de vraag van het Postgraduaat Cultuureducator van Hogeschool PXL kort aan u voorstellen?
FARO bundelt voor u pittige thesisonderwerpen en verrassende stageplekken in twee lijsten.
De opleiding Culturele Studies aan de KU Leuven biedt vanaf volgend jaar een vernieuwd programma aan, met aandacht voor erfgoed.
Hoe kunnen we de drempel tussen opleiding en werkveld verlagen? Dit Nederlandse project is alvast heel inspirerend.