Gaat u van start met een mondelinge-geschiedenisproject en wil u de basisvaardigheden in de vingers krijgen? Dan is deze basiscursus wat u nodig hebt!
Iedereen die processies en hun erfgoed ‘op handen draagt’ is van harte welkom op deze netwerkdag.
Op 12 september 2024 organiseert Scivil opnieuw een Inspiratie- en Netwerkdag Burgerwetenschap, dit keer bij Lamot in Mechelen.
Tijdens deze cursus gaat u in twee workshops aan de slag met oral history.
Hoe doen we als archieven en erfgoedorganisaties recht aan een veranderende samenleving? Hoe weerspiegelen de collecties die we verwerven, verzamelen en de manieren waarop we ze verwerken een maatschappij in evolutie?
MAPS, de onderzoeksgroep periodieke studies van de UGent, organiseert een seminarie van een halve dag over digitalisering en digitaal onderzoek.
Dit nieuwe VVBAD-congres gaat over de impact van data, informatie en kennis op een organisatie en richt zich tot de brede waaier van professionals in profit, non-profit en overheid, die hiervoor instaan.
In het kader van een beleidsplanningstraject is het belangrijk om breder uit te zoomen en op zoek te gaan naar kansen en uitdagingen in de wereld om ons heen. Erfgoedorganisaties zijn immers nauw verbonden met andere maatschappelijke domeinen. Weten wat daar beweegt is dus uitermate belangrijk om
Op 26, 27 en 30 oktober 2020 organiseerden FARO en de Reinwardt Academie drie webinars over meerstemmigheid en conflict. In een eerste webinar werd het beleid en de praktijk van de Londense Wellcome Collection toegelicht door directrice Melanie Keen. Daarna volgde een webinar waarin gekeken werd
Het gesprek is vandaag belangrijker dan ooit. Er zijn zoveel grote thema’s die burgers, maar ook publieke instellingen zoals musea, bezighouden en waarover gepraat moet worden. Hoe gaan we om met migratie, racisme en dekolonisatie? Hoe kunnen taboe-onderwerpen zoals depressie, burn-out of andere