Digitale scheurkalender ‘Erfgoed: steengoed!’

De digitale scheurkalender Erfgoed: steengoed! is een uiterst speelse en toegankelijke manier voor leerkrachten van het lager onderwijs om kinderen te laten proeven van cultureel erfgoed.

De scheurkalender is geen lespakket of les maar kan ingezet worden als digitaal tussendoortje in de klas. De leerkracht ontdekt samen met de leerlingen diverse aspecten van erfgoed, en hoe het deel uitmaakt van onze leefwereld en omgeving.

De digitale scheurkalender is een uiterst flexibele tool. Leerkrachten kunnen de kalender gebruiken op het tempo van de eigen klaspraktijk. Is er slechts tijd voor één kalenderitem, of wil de leerkracht toch aan de slag met alle items? Het kan! Kan de leerkracht er slechts nu en dan eens tijd aan besteden, of gaat de klas er meteen een hele week mee aan de slag? Dat kan ook!

In de scheurkalender Erfgoed: steengoed! zitten heel wat mooie beelden, afkomstig uit diverse erfgoeddatabanken. In combinatie met de prikkelende vragen en vele doe-opdrachten, zal deze kalender ook zeker heel wat klassen weten te boeien en verrassen.

Ga naar www.digitalescheurkalender.com en geef als wachtwoord ‘steengoed’ in. Of scroll op de homepage naar beneden en u komt als vanzelf bij de kalender terecht.

Ondertussen zijn er meer dan 25 scheurkalenders terug te vinden op dit platform; elk rond een specifiek thema. Na 'Erfgoed:steengoed' werd er vanuit Vlaanderen ook de scheurkalender ‘Van boer tot bord’ aan toegevoegd.

FARO ontwikkelde deze kalender in partnerschap met het Departement Cultuur, Jeugd en Media, diverse erfgoedcellen in Vlaanderen en Brussel, en ART BASICS FOR CHILDREN. Digitale scheurkalender is een platform van Museum Kröller-Müller (Nederland). 

Jaartal
2021