Noël Slangen fileert uw communicatie

Noël Slangen (c) Read My Lips

Noël Slangen was de bekendste communicatieadviseur van ons land. Gedurende meer dan een kwarteeuw bepaalde hij mee onze opinies, onze perceptie en wie ons bestuurde. Op 10 oktober laat hij zijn licht schijnen over de (communicatie van de) cultureel-erfgoedsector. En u kan erbij zijn!

We nodigen Noël Slangen op woensdag 10 oktober uit om de maat te nemen van ‘de communicatie’ van onze sector. U mag een ongetwijfeld messcherpe analyse verwachten. Want Slangen is een naam als een klok. Hij werkte voor de grootste namen uit de bedrijfswereld, maar verwierf zijn bekendheid met een van zijn hobby’s: politieke communicatie. Als eerste Belgische spindoctor werkte hij voor maar liefst zes premiers, waaronder Guy Verhofstadt en Jean-Luc Dehaene. Het leverde hem het predikaat ‘de Christo van de Wetstraat’ op. Daarnaast schreef hij (mee) aan tal van boeken, zoals Strategische communicatie. De modellen van C, Slangen in de coulissen. 25 jaar politiek en communicatie en Praten met reuzen. Of hoe je met leiders werkt en communiceert.

Vandaag werkt Slangen voor een start-up in de ‘nieuwe economie’. Dat weerhoudt hem niet om met een scherpe blik naar mens en maatschappij te blijven kijken – sla er dezer dagen De Standaard maar eens op na. In die krant heeft hij in aanloop naar de verkiezingen een dagelijkse column over het politieke bedrijf. Maar een mens leeft niet van brood alleen. Slangen heeft een grote belangstelling voor het cultureel erfgoed en de instellingen die ermee omgaan. En daarover communiceren.

Zijn lezing wil u uitnodigen om verder na te denken over uw eigen communicatieve noden, verwachtingen en blinde vlekken. Na afloop nodigen we u dan ook uit om in groepjes daarover te overleggen. Met andere woorden: we willen erg graag uw ideeën voor een nieuwe collegagroep Communicatie horen. Daaraan kunt u dan later in het jaar deelnemen. 

Meer weten en inschrijven doet u via deze link.

Foto: Noël Slangen (c) Read My Lips

Roel Daenen