Zoek naar heemkundige artikels in heemkundeartikels.be

Afgelopen weekend lanceerde Heemkunde Vlaanderen de website heemkundeartikels.be, de toegang naar een databank van heemkundige artikels met meer dan 160.000 artikelbeschrijvingen uit 205 tijdschriften van 198 verenigingen. Dankzij deze databank kan u met één simpele zoekactie duizenden pagina's lokaal historisch onderzoek op het spoor komen.

De databank werd samengesteld door Heemkunde Vlaanderen met de hulp van verschillende vrijwilligers met een hart voor lokaal erfgoed in Vlaanderen. De volledige tekst van de artikels kunt u raadplegen in de tijdschriften die bewaard worden in de verschillende heemkundige documentatiecentra, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience of een andere openbare bibliotheek.

Uw hulp is welkom!

Heeft uw heemkundige kring of erfgoedvereniging een collectie tijdschriften over lokaal erfgoed die toegankelijk is voor het publiek? Geef dan een seintje aan Heemkunde Vlaanderen, zodat uw documentatiecentrum kan opgenomen worden op de website.

Om de databank verder aan te vullen, is Heemkunde Vlaanderen nog op zoek naar aanvullende gegevens. Verschillende tijdschriften werden immers nog niet opgenomen en er ontstaan ook steeds nieuwe tijdschriften. Kent u een tijdschrift dat nog niet is opgenomen? Laat het Heemkunde Vlaanderen dan weten!

heemkunde
Heemkunde Vlaanderen