Subsidiereglement ‘E-XTRA’ voor Limburgs Erfgoed

Logo E-XTRA

Gedurende drie jaar investeert de provincie Limburg via het reglement 'E-XTRA' 2,75 miljoen euro in haar cultureel erfgoed. Wie beroep wil doen op deze subsidie moet ook eigen of andere middelen inzetten. Hierdoor heeft dit nieuw reglement een multiplicatoreffect waardoor er de volgende drie jaar in totaal tot 5,5 miljoen euro  wordt geïnvesteerd in erfgoedprojecten. Dit reglement heeft niet alleen gevolgen voor het erfgoed van de streek maar draagt ook bij tot de ontwikkeling van de hele regio en dit op sociaal, economisch, toeristisch en maatschappelijk vlak.

Subsidie voor onderscheidende studie- en investerinsprojecten
Het reglement kan aangevraagd worden door Limburgse gemeenten, steden en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden of door v.z.w.’s en stichtingen met zetel in Limburg. Er komen twee soorten projecten in aanmerking: investeringsprojecten en studieprojecten. Voor investeringsprojecten kan tot 200.000 euro subsidie aangevraagd worden en dit mag maximaal 50% van de totale begroting van het project omvatten. Voor studieprojecten kan maximaal 20.000 euro subsidie verkregen worden en dit mag maximaal 75% van de totaalsom van het project dekken. Niet alle projecten komen in aanmerking. Projecten moeten aantonen onderscheidend te zijn en te kaderen in een streekgerichte visie en aanpak die het louter lokale overstijgt.

Dit reglement is tijdelijk en ging van start in 2010. In 2011 en 2012 kan telkens tegen 1 april en 1 oktober een aanvraag worden ingediend. De bedoeling is om in een tijdspanne van drie jaar een krachtige impuls te geven om zo een versnelling in de Limburgse erfgoedontsluiting te realiseren.

Indien u een projectaanvraag wil indienen, neemt u best vooraf contact met Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed, tel. +32 (0)11 23 75 75, pcce@limburg.be.
Het reglement en het aanvraagformulier ‘E-XTRA’ kan u downloaden op de website van de provincie Limburg.