Stem voor het nieuwe Europese erfgoedlabel

De Europese Commissie is op zoek naar een nieuw logo voor haar Erfgoedlabel en nodigt daarom iedereen uit om zijn of haar stem uit te brengen.

Het Europees erfgoedlabel wordt toegekend aan sites in de Unie die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Europese geschiedenis, cultuur en eenwording. Het kan gaan culturele en natuurlijke landschappen, lieux de mémoire of om historische monumenten en sites. Het label wil het gemeenschappelijk Europees erfgoed in de kijker te zetten om de burgers meer het gevoel te geven deel uit te maken van de Unie en de dialoog tussen de verschillende culturen te versterken. Dankzij het culturele toerisme speelt het erfgoed bovendien een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van de Europese regio's, die er alle belang bij hebben de waarde van hun erfgoed optimaal te benutten.

Het Europees erfgoedlabel legt de nadruk op de Europese symboolwaarde en de pedagogische dimensie van de sites en verschilt daardoor van de erfgoedinitiatieven van Unesco en de Raad van de Europa.

Stemmen voor het nieuwe label kan nog tot en met 6 januari 2013.