Oproep samenwerkingsprojecten Creatief Europa Cultuur

De eerstvolgende indieningdatum voor de actie Samenwerkingsprojecten binnen het Creatief Europa (2014-2020) – subprogramma Cultuur is 1 oktober 2014. Dit is de vastgelegde, uiterste indieningdatum voor deze actie tot en met 2019, namelijk de eerste woensdag van oktober van het jaar n-1.

Meer specifiek betreft de komende oproep de Samenwerkingsprojecten Categorie 1 en Categorie 2, waarvoor Europese steun ten vroegste vanaf 1 mei 2015 en 1 juni 2015 kan worden verleend.

Om een succesvol samenwerkingsproject te realiseren, is de opbouw van een goed samenwerkingsverband cruciaal. Bovendien geldt de kwaliteit van het partnerschap ook als één van de vier toekenningscriteria voor deze actie, naast relevantie tot de programmaobjectieven (35 punten), kwaliteit van de activiteiten (25 punten) en communicatie & verspreiding van de projectresultaten (20 punten). Daarom is het zoeken naar de juiste partners belangrijk en raden wij u aan om hier voldoende tijd aan te besteden.

In de rubriek Partnerzoektocht op de website van de Creatief Europa Desk Vlaanderen - Cultuur vindt u een lijst van 12 internationale organisaties die momenteel op zoek zijn naar partners voor een samenwerkingsproject met steun van het Creatief Europa programma.

Daarnaast biedt het Creatief Europa Desk-Netwerk de mogelijkheid om uw oproep tot samenwerking internationaal te verspreiden. Gelieve hiervoor het standaarddocument (Word) in te vullen en contact op te nemen met Gudrun Heymans voor de verspreiding van uw verzoek.

Bron: Nieuwsbrief Creatief Europa Desk Vlaanderen