Doe mee aan Zuiddag en post uw job!

Work for change, Zuiddag 2012

Donderdag 18 oktober 2012 is Zuiddag. En Zuiddag betekent één dag uw organisatie openstellen voor scholieren. Ze komen u een handje toesteken, geven hun frisse blik op uw product of idee, of ontpoppen zich tot uw nieuwe jobstudent. Voor hun werk betaalt u 40 euro. Ook cultureel-erfgoedorganisaties worden aangemoedigd zich kandidaat te stellen!

Elk jaar zoekt Zuiddag zorgvuldig een organisatie die met de opbrengst een mooi jongerenproject verwezenlijkt. Dit jaar zijn dat Venezolaanse jongeren uit de sloppenwijken van Caracas. U geeft dus een dag werkervaring aan een Belgische jongere. Tegelijkertijd geeft u zijn leeftijdsgenoot in Caracas de kans op een beter leven. De voorbije jaren gingen jongeren aan het werk in heel diverse en vaak originele jobs: webreporter bij FARO, archiefmedewerker in het Stadsarchief Brugge, medewerker-voor-een-dag bij tapis plein of erfgoedzorger bij Het Firmament. Een greep uit de ervaringen van jongeren in de cultureel-erfgoedsector leest u op de blog over Zuiddag op deze website.

Door voor één dag jongeren tewerk te stellen, toont u dat MVO binnen uw organisatie van belang is en draagt u een maatschappelijk steentje bij. Scholieren zoeken 10 000 jobs. Hebt u er één? Doe mee en post uw job!

  • Post uw job op de jobbank van Zuiddag. Bedrijven en organisaties die vóór 9 juli een job posten worden vermeld in het Zuiddagmagazine dat aan 10.000 jongeren verspreid wordt.
  • Vanaf september zoeken leerlingen een job in de jobbank. Ze nemen contact met u op. U kiest zelf bij wie u aan de slag gaat.
  • Na de werkdag stort u 40 euro per werkende leerling op de projectrekening van Venezuela. U wordt hiervoor via de jobbank gecontacteerd na de werkdag.


Meer info is te vinden op de website van Zuiddag of neem contact op met Zuiddag via hannelore@zuiddag.be of +32 (0)474 039 256.

Download het bedrijvendossier Zuiddag