Consultatie over de toekomst van het auteursrecht: verlengd tot 5 maart!

SA&S

De Europese Commissie organiseert tot 5 maart een consultatie over de toekomst van het auteursrecht in een digitale samenleving. Hiermee wil de Commissie een aanpassing van de huidige EU-Richtlijn over auteursrecht voorbereiden. Deze Richtlijn heeft een directe impact op de Belgische wetgeving over auteursrecht. Het is dan ook een bijzonder belangrijke consultatie waarbij de macht van het getal speelt. Zoveel mogelijk institutionele gebruikers zoals bibliotheken, archieven en musea moeten reageren. Dit is een unieke gelegenheid om te pleiten voor een auteursrecht dat rekening houdt met de noden van bibliotheken, archieven en musea en hun gebruikers in een digitale omgeving.

Om u te helpen heeft het Samenwerkingsverband Auteursrecht en Samenleving (SA&S) i.s.m. de Gebruikersgroep cultureel erfgoed en auteursrecht  een modeldocument van antwoord (Nederlandstalige versie en Engelstalige versie) opgemaakt dat u kan gebruiken. In dit document en in de toelichting vindt u alle informatie die u nodig heeft om vlot te participeren aan deze consultatie. Antwoorden kan tot 5 maart.

Meer info

Lid worden van de Gebruikersgroep cultureel erfgoed en auteursrecht? Neem contact op met pascal.ennaert@vlaamsekunstcollectie.be (voorzitter) of jeroen.walterus@faronet.be