Burgerkabinet gaat van start

Cultuur en participatie? Hoe kunnen we dat beter aanpakken? Die vraag staat centraal in het Burgerkabinet, een initiatief waarmee Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz burgers wil betrekken bij zijn cultuurbeleid. Nog tot 28 juni kunt u zich online kandidaatstellen om deel te nemen aan het Burgerkabinet. U krijgt dan meteen stof tot nadenken, want wat houdt dat in, cultuur? Hoe vaak doet u eigenlijk aan cultuur? En hoe belangrijk is cultuur voor u?

Na de inschrijvingsperiode wordt uit alle kandidaten een groot aantal deelnemers geselecteerd (minimum 600) voor het online Burgerkabinet: van 1 tot en met 11 september gaan zij via een digitaal forum met elkaar in gesprek, en is er plaats om ideeën te bediscussiëren en eerste voorstellen te formuleren.

Nadien wordt van de minimaal 600 deelnemers een 150-tal geselecteerd om op zaterdag 19 september in het Vlaams Parlement met elkaar in dialoog te gaan. Bedoeling is om uiteindelijk te komen tot een eindrapport met concrete beleidsaanbevelingen voor het cultuurbeleid.

Meer informatie over het Burgerkabinet vindt u hier.