Aanvraag kwaliteitslabel erkende erfgoedbibliotheek: informatie en begeleiding

Elk jaar op 15 januari kunnen erfgoedbibliotheken via het Cultureel-erfgoeddecreet het kwaliteitslabel van een door de Vlaamse overheid erkende erfgoedbibliotheek aanvragen. Aan deze erkenning zijn voorlopig geen subsidies gekoppeld, maar we hopen dat hier snel verandering in komt. Niettemin is deze symbolische erkenning nu al de moeite waard: het kwaliteitslabel schept immers vertrouwen tegenover derden voor bijvoorbeeld bruiklenen, schenkingen, samenwerking, of wetenschappelijk onderzoek. Bovendien vormt het een erkenning van een kwaliteitsvolle erfgoedgerichte werking. Klik hier voor meer info.

Net als de voorgaande jaren willen de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en FARO erfgoedbibliotheken begeleiden bij hun aanvraag voor het behalen van een kwaliteitslabel. In tegenstelling tot vorig jaar doen we dit niet via een collegagroep, maar bieden we opnieuw  op individuele basis informatie en begeleiding aan. Neem hiervoor contact op met eva.wuyts@vlaamse-erfgoedbibliotheek.be of jeroen.walterus@faronet.be.

Voor de archieven die een kwaliteitslabel willen behalen is er dit jaar wel een collegagroep opgestart. Ze zullen met de hulp van deskundigen ingaan op vragen en uitdagingen die de archieven ontmoeten bij het invullen van het aanvraagformulier. Het is voor een erfgoedbibliotheek mogelijk om deel te nemen aan bijeenkomsten die ook voor hen zinvol kunnen zijn. Neem hiervoor contact op met bart.denil@faronet.be.