31 december 2008: uiterste indiendatum voor aanvragen cultureel-erfgoedconvenants met lokale besturen

De lokale besturen, de steden en gemeenten, worden binnen het Cultureel-erfgoeddecreet ondersteund voor de uitbouw van een lokaal cultureel-erfgoedbeleid. Ze kunnen daarvoor een werkingssubsidie ontvangen. Over de besteding daarvan worden afspraken gemaakt in een cultureel-erfgoedconvenant. Het cultureel-erfgoedconvenant moet zorgen voor uitwisseling van kennis en expertise, voor het vergroten van het maatschappelijk draagvlak voor cultureel erfgoed en voor de ondersteuning van lokale actoren.

Om in aanmerking te komen voor een werkingssubsidie moet een gemeentelijke overheid beschikken over een inwonersaantal binnen haar werkingsgebied van meer dan 20.000 inwoners. Om een werkingssubsidie voor de versterking van het lokaal cultureel-erfgoedbeleid aan te vragen wordt door een gemeente of een intergemeentelijk samenwerkingsverband een cultureel-erfgoedbeleidsplan ingediend. Dit cultureel-erfgoedbeleidsplan bevat de missie en de visie die de aanvrager heeft op het te voeren geïntegreerde en integrale lokale cultureel-erfgoedbeleid. Het beschrijft beknopt alle doelstellingen, werkmethodes en middelen. Het beleidsplan bevat eveneens een meerjarenplanning en meerjarenbegroting.

De uiterste indiendatum voor een aanvraag voor de beleidsperiode 2010-2014 is 31 december 2008.

Het aanvraagformulier en meer informatie over de voorwaarden, beoordelingscriteria en de aanvraagprocedure vindt u op de website van het Agentschap Kunsten en Erfgoed.