Start postgraduaat groen erfgoed

“In elke Vlaamse gemeente is de oudste inwoner een boom” (of zou dat toch moeten zijn). Kunt u zich verbazen over oude bomen, soms schots en scheef, of over kilometers hagen tussen weilanden en akkers? Vraagt u zich af waarom er op schilderijen van watermolens zo vaak een treurwilg te zien is en wordt u nieuwsgierig naar het in het groen verscholen landhuis of kasteel als u een bordeauxbladige boom in een bosje ziet staan?

Dan zit u alvast goed wat waardering van groen erfgoed betreft. Maar hoe brengt u die waardering over in heldere duiding? Hoe past u correct beheer toe om de groene erfenis ook aan volgende generaties te kunnen overdragen? Hoe werkt u beheervoorschriften uit en vindt u nieuwe bestemmingen voor groen erfgoed?

Voor wie? Cursisten die al een opleiding archeologie, geschiedenis, biologie, geografie, groenmanagement, landschapsarchitectuur, stedenbouw, tuinarchitectuur of erfgoedstudies (voordien monumenten- en landschapszorg) hebben gevolgd.

Programma

Overzicht vijf modules :

  1. Inleidende module, kennismaking met de groen erfgoedsector: 27 contacturen
  2. Onderzoeksmethoden binnen groen erfgoed: 27 contacturen
  3. Beheer van groen erfgoed, communicatie en educatie: 27 contacturen
  4. Toepassingen in groen erfgoed: 27 contacturen
  5. Eindwerk: 12 contacturen + BZW

Introductie: dinsdag 1/10.

De vaste lesdag is op donderdagavond, van 19.00 tot 22.00 uur. U hebt ook les op onderstaande data op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur:

  • 16/11/2024
  • 11/1/2025
  • 15/3/2025
  • 17/5/2025
  • 14/6/2025 (examen)

Evaluatie: in juni vindt de eindevaluatie van de 4 modules plaats (12,5% per module) en de evaluatie van module 5 (zelfstandige opdracht, 50% eindwerk).  

De cursist kan modules 1 tot en met 3 afronden met een digitaal proefexamen als stimulans voor een goede studievoortgang. Dit is een test die de cursist zelfstandig kan maken om zijn leervorderingen vast te stellen.   

 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Hybride leren
Prijs
1.800 euro (excl. btw). Vrijgesteld van btw.
Meer info

Vragen, meer info en inschrijven: website PXL-NeXT

Elders op FARO

Wat is er nieuw in de FARO-bibliotheek? Dankzij ons handige en dynamische collectie-overzicht blijft u op de hoogte van de ...
Tijdens een internationale conferentie, meegeorganiseerd door FARO, werden de aanbevelingen gepresenteerd aan beleidsmakers van regionaal, nationaal en Europees niveau.
Deze zomer maakten we een update van het dossier 'Hoe waardeert u uw collectie?' op de Erfgoedwijzer.