Recordaantal inschrijvingen voor Erfgoeddag

Inspiratiesessie Erfgoeddag 2019 in Openluchtdomein Bokrijk (c) FARO

Erfgoeddag 2019 stevent af op een recordeditie. Het inschrijfsysteem klokte vrijdag 11 januari af op zo'n 940 inschrijvingen, een absoluut recordaantal. Dit hoge cijfer geeft aan dat de thema’s van deze editie, ambachten en vakmanschap, volop leven en tot de verbeelding spreken, net als de bijhorende verhalen over het doorgeven van vakmanschap, kennis en erfgoed. 

Veel mensen houden ervan om te kijken naar vakmensen die hun stiel beheersen en die zo iets heel persoonlijks kunnen maken. Dat daar heel wat kennis en oefenuren aan voorafgaan, wordt nog onderstreept tijdens Erfgoeddag. Met het thema ‘Hoe maakt u het?’ focust deze 19e editie op zondag 28 april immers op die twee invalshoeken, die er als een rode draad doorheen lopen. Trek er dus zeker op uit tijdens Erfgoeddag, er valt immers heel wat te beleven.

Lokale coördinatoren aan zet

Momenteel worden de ingediende activiteiten door de lokale coördinatoren nagekeken. Tot en met 25 januari en indien nodig kunnen zij de Erfgoeddagactiviteiten die geregistreerd staan voor hun gemeente nog aanpassen of wijzigen. Bent u zelf lokale coördinator en hebt u hulp nodig? Aarzel niet en neem zo snel mogelijk contact op met de Coördinatie Erfgoeddag

Wanneer de lokale coördinator het licht op groen zet, gaan de medewerkers van FARO met de activiteiten aan de slag en wordt alles zowel inhoudelijk als vormelijk onder de loep genomen. Zowel de deelnemer als de lokale coördinator ontvangen daarna nog een definitieve goedkeuring via mail. De activiteiten verschijnen een maand voor Erfgoeddag online op www.erfgoeddag.be. Ook de aanlevering naar UiTinVlaanderen.be gebeurt automatisch via FARO. 

Promotiemateriaal

Zet Erfgoeddag in de etalage, want dat vergroot de kans op een goede publieksopkomst. Affiches, Erfgoeddagkranten, buttons, vlaggen en stickers kunnen besteld worden via deze link. Het digitale promotiemateriaal dat u kan personaliseren verschijnt in februari online.

Enkele aandachtspunten:

  • Wie bestelt het promotiemateriaal: de deelnemer, de erfgoedcel of de lokale coördinator? Stem goed af om kosten te vermijden.
  • Bestellen kan tot eind januari. 
  • Er worden handlings- en verzendingskosten doorgerekend. Om u een idee te geven van de prijssetting vindt u via deze link enkele voorbeelden.

Foto: Inspiratiesessie Erfgoeddag 2019 in Openluchtdomein Bokrijk (c) FARO

tine vandezande